El farro és un dels plats tradicionals de la cuina garrotxina que aprofita el brou bufat per bullir la farina blanca de blat de moro. La Vall de Bianya és encara un territori on es conrea aquest cereal. La història del farro està molt relacionada amb el municipi.

Una prova és l'existència d'una vintena de molins fariners, la majoria dels quals en un moment o altre van moldre farina de blat de moro per a la seva subsistència de la gent.

Les primeres edicions de la Fira del Farro de la Vall de Bianya, han servit per recuperar els Molí del Colomer, el Molí del Molí Nou i el Molí de la Boada.

A més a més de visitar el molí i veure com es feia antigament la mòlta de blat de moro, els visitants de la fira poden degustar diferents productes amb el farro com a gran protagonista, com poden ser les galetes i magdalenes de farro, el botifarro, el pa de blat de moro, la cervesa feta amb blat de moro i coneguda com la Bianyenca, caramels de farro i moltes més activitats que es celebren durant tot el cap de setmana.

La Fira del Farro es celebra a la Vall de Bianya el primer cap de setmana de febrer.
 
 

 

paisatge_01 patrimoni_01 que_fer_01 serveis_01   contacte_01